Färgrymder och konverteringar

Så får du rätt färg

Att trycka guld i fyrfärg (CMYK)

En vanlig fråga som vi får är om vi trycker i guld. Och tyvärr så gör vi inte det då vi trycker i fyrfärg (CMYK) och alla färger måste kunna blandas fram av cyan, magenta, gul och svart. För att trycka med guld så krävs det att man lägger till en femte färg, så kallad dekorfärg. Nackdelen med det är att det blir väldigt mycket dyrare att trycka i offset och det bör vara riktigt stora upplagor för att kunna få det hyfsat prisvärt.

Men vi har några förslag som gör att du kan trycka i CMYK och få fram en guldfärg som är helt ”good enough”.

Pappret är a och o

Vi har ett skimrande papper som heter Curious Metallics Ice Gold. Det finns även i andra färger som går att beställa hem. Dock ska man komma ihåg att färgerna i trycket påverkas mycket av pappret. Därav att vi inte trycker på ett guldpapper direkt, för då får alla andra färger en gul ton.

CMYK-kod

Det finns ett gäng olika CMYK-koder att använda beroende på vilken nyans av guld man vill åt. Vi rekommenderar att kika in den här wikipedia sidan där det finns många guldfärger specificerade (Obs! Kom ihåg att det är CMYK-koden som ska användas för tryck!)

Att trycka guld i fyrfärg (CMYK)

På den här biljetten som Maya Delorez har tryckt hos oss så har de valt det skimrande Curious Metallics Ice Gold pappret samt använt CMYK-blandningen 28, 32, 71, 13. Det är en lite mörkare variant av guld.

Använd en bild av guld

Vill man ha det ytterligare effektfullt så kan man lägga in en bild av guld. Det finns många ”bakgrundsbilder” på guld som är gratis att ladda ner, och som man får använda fritt på till exempel Pixabay. En favorit som vi använt oss mycket av finns att ladda ner här.

Blad med guld effekt

Som till exempel på våra egna flyers som delades ut under vår sommarlunch när vi firade 50 år! Självklart är även denna tryckt på Curious Metallics Ice Gold för att få en ännu tydligare effekt av guld.

Inspirationsbanken

Sist men inte minst vill vi påminna om vår inspirationsbank! Där finns det många fler produkter som våra kunder tryckt i cmyk-guld.

Frågor?

Tveka inte på att kontakta oss! Vi hjälper dig gärna. Snygga och effektiva trycksaker är vår specialitet!

 

Har det hänt något?

Verka utan att synas – är det en bra affärsstrategi?
Vi hjälper företag och organisationer med profileringen, kampanjerna och mötena. Alla ska kunna dela med sig av vad som händer och vad som erbjuds – vara utåtriktade.

Kph har Uppsalas snabbaste trycksaker.
Vi har funnits i över 50 år, har 1500 kunder och fler än 6700 uppdrag per år. Vi tror att du har en massa bra idéer – vi vill ge dig enkla och snabba vägar för att förädla och pröva dem. Se oss som en förlängning av din marknads- eller kommunikationsavdelning.

Kph är ett svanenmärkt tryckeri och samarbetar i rikstäckande Intercopy.

     

två händer som hälsar på varandra

Aktiva kunder

1 500

två personer som gör en high five

Uppdrag per år

6 700

en skrivare som symboliserar tryckeriet i uppsalas trycksaker

Tryckportaler

60

tryckeriet kph i uppsala har över 50 års erfarenhet av trycksaker

År i branschen

52

Vad har du på gång?

Kom igång idag!

Fråga oss

Skriv din fråga nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!
Vill du hellre ringa så når du oss på 018-781 81 00.

Obligatoriskt