Hållbarhet är viktig - därför är vi lite extra stolta över vår Svanenmärkning.

Vi erbjuder märkvärdiga trycksaker.

Kph är ett Svanenmärkt tryckeri

Ett Svanenmärkt tryckeri har ett helhetsperspektiv på sin miljöpåverkan. Det handlar bland annat om att ersätta förorenande och hälsoskadliga kemikalier med bättre alternativ och få en mer hälsosam arbetsplats.

Vad betyder svanenmärkt?

Kriteriet för att en trycksak ska kunna Svanenmärkas uttrycks: ”Minst 90 % av den Svanenmärkta trycksakens totala vikt ska bestå av kontrollerat eller svanenmärkt papper. EU Ecolabel-märkt papper kan användas om det finns dokumentation som visar att papperet även uppfyller Svanens krav för kontrollerat papper. För böcker, mappar, pärmar, block, häften och blanketter är kravet 80 %.”

Här finns mer information om det krav som ställs för att bli ett Svanenmärkt tryckeri: www.svanen.se/For-foretag/MSA-och-portaler/Tryckerier/

Vi hjälper dig välja rätt papper

En huvudel av alla de papperstyper vi erbjuder är märkta med Svanen och självklart kan vi hjälpa dig i ditt val. Hör av dig om du vill veta mer eller prata om olika alternativ.

Vill du ha Svanen på din trycksak?

Vi kan lägga in rätt märke i ditt original. Vi kan också skicka över märket till dig om du vill lägga in det själv.

Vad är Svanen?

Svanen har funnits sedan 1989 och är Nordens officiella miljömärkning som i Sverige sköts av Miljömärkning Sverige AB på uppdrag av regeringen. De granskar varor och tjänsters miljöpåverkan under hela livscykeln från råvara till avfall samt ställer krav på funktion och kvalitet.

Också hållbarhet – beställ så få som möjligt

Hela vår verksamhet är inriktad på att snabbt ta fram det material du är säker på att du behöver. Startsträckan är kort för att göra fler. Vem vet, kanske du vill göra förändringar? Kanske behovet var mindre än du trodde? Det är resursslöseri och onödigt att betala för det som inte används.

Snart har vi CGP – Certifierad Grafisk Produktion

Kph genomgår nu en certifiering i enlighet med CGP (Certifierad Grafisk Produktion) som på svenska motsvarar kraven i ISO 12647. Syftet är att säkerställ kvalitet i produkten inom exempelvis färgåtergivning men även i produktionsprocessen. Vi garanterar samma fina tryckresultat – gång på gång. Certifieringen omfattar sju delmoment – vilka de är och hur certifieringen går till finns information om här: https://www.grafiska.se/bestallare/CGP/

Har det hänt något?

Verka utan att synas – är det en bra affärsstrategi?
Vi hjälper företag och organisationer med profileringen, kampanjerna och mötena. Alla ska kunna dela med sig av vad som händer och vad som erbjuds – vara utåtriktade.

Kph har Uppsalas snabbaste trycksaker
Vi har funnits i över 50 år, har 1500 kunder och fler än 6700 uppdrag per år. Vi tror att du har en massa bra idéer – vi vill ge dig enkla och snabba vägar för att förädla och pröva dem. Se oss som en förlängning av din marknads- eller kommunikationsavdelning.

Kph är ett svanenmärkt tryckeri och samarbetar i rikstäckande Intercopy.

     

två händer som hälsar på varandra

Aktiva kunder

1 500

två personer som gör en high five

Uppdrag per år

6 700

en skrivare som symboliserar tryckeriet i uppsalas trycksaker

Tryckportaler

60

tryckeriet kph i uppsala har över 50 års erfarenhet av trycksaker

År i branschen

52

Vad har du på gång?

Digitala och grafisk kommunikation.

Fråga oss

Skriv din fråga nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!
Vill du hellre ringa så når du oss på 018-781 81 00.

Obligatoriskt