Få en bättre överblick med digitala filer

Scanning

Scanning

Vill du digitalisera dina värdefulla pappersoriginal? Vi kan det här med scanning så låt oss scanna in dina gamla original till lätthanterliga filer! En stor del av mångas arbetsdag går åt till att söka efter information, inte sällan bland interna dokument. Denna tid kan minskas ordentligt genom att scanna dokument för digitalisering. När ett utskrivet blad scannas och digitaliseras blir texten sökbar. På så vis kan ni söka bland alla företagets arkiv och hitta det ni söker på bara några klick. Ännu en fördel med att scanna in dokument för digitalisering är att de kan förvaras på ett säkert sätt, utan risk för att förstöras i av bränder, översvämningar eller mögel, tack vare att de kan lagras i en molntjänst.

Scanning av kartor och andra original

Scanna in dina gamla kartor och ritningar och spar dem digitalt!

Scanning av ritningar, dokument, kartor, fotografier, böcker och pärmar i färg eller svartvitt!

Lämna in dina pappersoriginal till oss så scannar vi in dem enligt dina önskemål. Vi kan scanna in högupplöst i både färg och svartvitt. Vill du hellre att vi scannar in dem med lägre upplösning för att filen inte ska bli så tung, eller för att den ska vara på webben så fixar vi naturligtvis det. Berätta för oss hur du vill ha filen, eller hur du tänkt att den ska användas så anpassar vi inställningarna vid scanningen för det.

Vill du scanna in en tavla eller målning?

Vi kan även scanna in tavlor, teckningar och målningar. Dock kan det bero lite på hur målningen/teckningen/tavlan ser ut för att man ska kunna få det riktigt bra. Kontakta oss gärna så kan vi ge ett utlåtande om vi tror att det kommer bli bra eller om det är en typ som är svårare att få riktigt bra. Självklart kan vi testa att scanna för att se om du tycker att det duger.

Scanning av gamla foton

Scanna in dina gamla foton så att du kan dela med dig av dem digitalt.

Vi scannar från smått till stort

Vi kan även in från små format som A7, A6 men även mindre och ända upp till 90 cm brett och 3 meter långt om det är ett rullbart original. På våra mindre scannrar så kan vi scanna upp till A3 och då behöver inte originalet vara rullbart.

Bild och dokumenthantering

Vi kan scanna in bilderna i flera olika format och upplösning (upp till 600 dpi), så som jpg, tiff eller png. Är det textdokument så kan vi göra om dem till sökbara pdf-filer och redigerbara text dokument.  Vi kan även räta upp, ta bort onödiga skuggor,  justera bilder och namnge enligt önskemål.

Scanna till usb eller skicka digitalt

Dina inscannade filer kan vi både spara ner på ett usb eller skicka digitalt via mail, eller någon filöverföringstjänst.

Scanning för tryck

Om dokumenten/bilderna ska användas i tryck så behöver man scanna in dem i en upplösning för 300 dpi (om filen ska kunna förstoras upp så behövs högre upplösning) och helst göra om texter till text istället för att det ligger som en inscannad bild. Gör man om texterna till text så blir även filen sökbar. Ska den vara i fyrfärg så sparas filen i CMYK som är färgrymden man trycker i. Filer för tryck blir tyngre än filer för webben.

Scanning för webb

Ska det inscannade materialet användas för webben så räcker det med en upplösning på 72 dpi och är de i fyrfärg så scannas de in i RGB som är färgrymden som visas på skärmar. Inscannade filer för webb är mindre än filer för tryck.

Scanning av dina gamla original till lätthanterliga filer!

Vi scannar dina pappers original till lätthanterliga filer!

Scanning i Uppsala

Vi har stor erfarenhet av att scanna, så om du har frågor kontakta oss så hjälper vi dig gärna. Du kan även komma in med dina original på Bangårdsgatan 4A i Uppsala så kan vi kika på det tillsammans.

Har det hänt något?

Verka utan att synas – är det en bra affärsstrategi?
Vi hjälper företag och organisationer med profileringen, kampanjerna och mötena. Alla ska kunna dela med sig av vad som händer och vad som erbjuds – vara utåtriktade.

Kph har Uppsalas snabbaste trycksaker.
Vi har funnits i över 50 år, har 1500 kunder och fler än 6700 uppdrag per år. Vi tror att du har en massa bra idéer – vi vill ge dig enkla och snabba vägar för att förädla och pröva dem. Se oss som en förlängning av din marknads- eller kommunikationsavdelning.

Kph är ett svanenmärkt tryckeri och samarbetar i rikstäckande Intercopy.

     

två händer som hälsar på varandra

Aktiva kunder

1 500

två personer som gör en high five

Uppdrag per år

6 700

en skrivare som symboliserar tryckeriet i uppsalas trycksaker

Tryckportaler

60

tryckeriet kph i uppsala har över 50 års erfarenhet av trycksaker

År i branschen

52

Vad har du på gång?

Kom igång idag!

Fråga oss

Skriv din fråga nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!
Vill du hellre ringa så når du oss på 018-781 81 00.

Obligatoriskt