avhandlingar_bocker

Vad kostar det att trycka en bok?

Att på rak arm skriva ut vad en bok kostar kan vi så klart inte göra här. Det är många olika parametrar som påverkar priset som man bör ha koll på när man börjar planera för sin bok, speciellt om man har en begränsad budget. Vi trycker väldigt mycket böcker och avhandlingar, så vi vågar oss på att säga att vi kan det här med att trycka böcker.

Vill du få en snabb offert, eller bara få tips och råd om vad du kan göra för att få din bok mer prisvärd så kontakta oss!

Men vad kostar det då att trycka en bok?

Vi går igenom det punkt för punkt och ska försöka vara så tydliga som möjligt. Och som sagt, tveka inte att kontakta oss om det är något du undrar över. Men då kör vi, de här påverkar vad det kostar att trycka en bok:

Antalet sidor | Självklart så påverkar antalet sidor vad boken i slutändan kommer att kosta. Speciellt om det är många böcker som ska tryckas så kan det spela roll att försöka komprimera informationen på färre antal sidor.

Tryckfärgen | Det är betydligt dyrare att trycka i fyrfärg istället för bara svart. Har man bilder som man absolut vill ha i färg så kan man välja att trycka bara de sidorna i färg.

Antalet böcker | Det blir billigare per bok att trycka många exemplar på en och samma tryckning. Men det är dyrt för både miljö och plånbok att trycka fler man behöver och sen slänga… Vi försöker alltid hålla nere startavgifterna och förespråka print on demand. Tryck inte fler än du behöver även om ett lägre styckepris kan vara lockande.

Formatet | Använder du dig av standard format på din bok så fyller den ut tryckarket bättre. Det blir mindre pappersspill och det blir fler böcker tryckta av samma antal papper. Även detta kan klassas som en miljöfråga, i och med att pappersspillet kan minskas.

Bindningen | Det billigaste alternativet är limbundet med mjukpärm. (Ungefär som en pocketbok). Tycker man att det känns lite för enkelt så finns det olika möjligheter till att lyxa till det. Tex kan vi lägga ett laminat runt som gör att hållbarheten förlängs avsevärt och hela omslaget känns tjockare. Det finns laminat i flera olika varianter. Sen kan man också tänka till kring pappersvalet på omslaget. Vi guidar dig gärna vad som skulle passa på din bok!

Annars finns det en mängd av olika typer av bindningar. Hårdband, hårdband med skyddsomslag, danskt band osv.

Exempel på en bok med danskt band som vi tryck. Se mer i inspirationsbanken.

Vill du kunna sälja din bok i en webbshop?

När din bok är tryckt och klar så kanske du vill sälja den? Då kan vi hjälpa till även med det! Vi skapar en webbshop och anpassar den efter dina behov. Du kan läsa mer om vad vi kan hjälpa till med under sidan Vi sköter din webbshop.

Inspirationsbanken

Kika in vår inspirationsbank för att se böcker som vi tryckt tidigare!

Fråga oss

Skriv din fråga nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!
Vill du hellre ringa så når du oss på 018-781 81 00.

Obligatoriskt