Vad är en
vepa?

Vad är en vepa?

Vepa är ett begrepp som många är bekanta med idag, kanske främst från marknadsföringsbranschen. Men vad är egentligen en vepa? Och har den alltid sett likadan ut? 

Vad är en vepa på medeltiden?

Vepan blev känd för första gången under medeltiden. Då var det en tunn väv i ylle som användes som underlakan eller täcke, vilket den faktiskt fortsatte att användas som långt in på 1900-talet på flera platser i Europa. 

Vad är en vepa idag?

I modern tid blev ordet vepa något man använde om en prydnadsväv. Dessa hängdes på väggen och hade ofta ett randigt mönster. 

Ett annat sätt som ordet vepa används på idag är för att beskriva så kallade reklamvepor, men som oftast bara går under namnet vepor. De är en typ av storskalig trycksak på polyester, PVC eller bomullstyger som passar lika bra för att nå ut med långvariga och mer tillfälliga budskap, då de är enkla att montera och ekonomiskt effektiva.  

Vi kan vepor

Kph är tryckeriet i Uppsala som kan vepor med tryck. Som stadens snabbaste tryckeri hjälper vi er inte endast med vepans utformning och tryck, utan ser även till att du får miljösmarta produkter. Vi är nämligen också ett svanenmärkt tryckeri. Hör av dig, så tar vi reda på hur vi kan hjälpa ditt företag att synas eller ta en titt i vår webbshop. 

Vad har du på gång?

Digital och grafisk kommunikation.

Fråga oss

Skriv din fråga nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!
Vill du hellre ringa så når du oss på 018-781 81 00.

Obligatoriskt