Kika in vår inspirationsbank!

Inspiration på visitkort

I vår inspirationsbank så fyller vi på med trycksaker vi gjort tidigare, du kan sortera på olika typer av produkter och även se de produkter där vi hjälpt till med utformning och layout.

Allt du behöver veta för att trycka visitkort

Många trodde nog att visitkorten skulle försvinna men det är i högsta grad fortfarande en väldigt användbar produkt. Det går fortfarande fortare att ge över ett visitkort, än att rabbla adress, telefonnummer och e-post till någon som ska lägga in det i sina kontakter. Och framför allt, visst är känslan av sitt egna visitkort ändå speciell?

Den här artikeln innehåller:

Vad ska man skiva på ett visitkort?

Ja, vad vill man att det ska stå på sitt visitkort? Kontaktuppgifter som är bra för mottagaren att ha. Vissa föredrag väldigt enkla visitkort, kanske med bara namn och e-post medan andra har alla uppgifter man kan tänkas komma på. Självklart så bestämmer du själv. Men en standard brukar vara:

 • Namn
 • Titel
 • Adress (Besöks- och postadress om det är olika)
 • Telefonnummer (Direkt, mobil och växel)
 • E-post
 • Hemsida
 • Företagets logotyp

Vilken storlek har ett visitkort?

Standardmått för visitkort är 90×55 mm, och de allra flesta har ett liggande visitkort. Det vill säga att det är 90 mmm brett och 55 mm högt. Men det är vanligt att man har i mindre format också, till exempel 85×50 mm. Att ha ett större format rekommenderas inte då det inte får plats i en korthållare. Och man vill så klart att mottagaren ska kunna förvara det på ett bra sätt.

Designa egna visitkort

En viktig sak att tänka på är marginalerna. 3-5 mm marginal till kanten är lagom och se till att allt på visitkortet följer de marginalerna. Annars kommer ditt visitkort se ojämt och snett ut. Och det vill du inte så klart! Vilken storlek på font som är bra att använda är lite svårt att säga exakt, det beror på typsnittet. Typsnitt kan skilja mycket i storlek. Men ungefär 10-12 punkter på namnet och 7-8 punkter på resten. Obs! blanda inte för många storlekar, det ger ett rörigt och svårläst intryck.

InDesignmall för visitkort att ladda ner

Klicka här för att komma till våra InDesignmallar som är fria att ladda ner och använda. Där är format, marginaler och utfall utsatt och det är bara att börja skapa.

QR-kod på visitkort

En bra sak att ha på sitt visitkort är en QR-kod. Då är det lätt för mottagaren att scanna in QR-koden och få in informationen som du vill. De flesta har att QR-koden leder till att din kontakt skapas automatiskt, men det finns även dem som har till sin webbplats och dom som har både och.

Du kan skapa QR-koder direkt i InDesign, men det finns även webbsidor där du lätt kan ange din information och sen spara ner din QR-kod.

Här kan du enkelt skapa egna QR-koder.

 

Vad kostar det att trycka visitkort?

Det här är några bra saker att tänka på som påverkar priset:

 • Enkelsidigt är billigare än dubbelsidigt.
 • Det blir mycket billigare per styck, om du beställer fler. Till exempel kostar 50 stycken visitkort nästan exakt lika mycket som 100 visitkort på grund av att det är en startavgift, men ett visitkort kostar inte så mycket sen.
 • Att trycka i gråskala är billigare än att trycka i fyrfärg.
 • Pappret påverkar inte priset så mycket, så länge det är något av våra standardpapper och inte ett specialpapper som vi måste beställa hem specifikt för dina visitkort. Vill man ha ett specialpapper så beställer vi det gärna, det finns så mycket roligt att välja på!
 • Lämna in en tryckfärdig pdf som inte kräver hantering för att kunna tryckas.

 

Skapa tryckfärdiga visitkort

För att skapa ett tryckfärdigt visitkort så är det några grejer man behöver tänka på. Bland annat utfall och skärmarkeringar, samt att du har rätt inställningar i dina program och när du exporterar pdfen. Alla guider för det finns under FAQ & Guider.

Papper till visitkort

Vi trycker i stort sett alla visitkort på ett 300g papper som finns i flera olika utföranden beroende på vad du vill ha för känsla på ditt visitkort. Det finns obestruket matt (som har en lite grövre känsla) sen bestruket i matt, silk och gloss. Det går även att trycka visitkort på vykortspapper som är oliksidigt, det vill säga en blank sida och en matt baksida.

Visitkort med det lilla extra

Vill man tänka lite utanför boxen och få sitt visitkort att sticka ut lite så finns det några saker man kan göra. En enkel sak är att göra runda hörn. Annars kan man också lägga på olika tycker av laminat, eller lack. Eller varför inte göra det som en liten fyrsidig folder?

Visitkort i en egen tryckportal

Har du återkommande behov av visitkort så kan vi skapa en egen tryckportal åt dig. Där loggar du in och kan skapa dina visitkort direkt utifrån en mall vi skapat åt dig. Du behöver bara fylla i uppgifter (eller välja utifrån en tidigare beställning!) så får du upp korrektur direkt på skärmen och kan sen lägga din beställning. Eftersom processen är automatiserad så förkortas leveranstiden.

Trycka visitkort i Uppsala

Kph är ett tryckeri beläget i Uppsala, och på Bangårdsgatan 4A så har vi vår butik. Här är du varmt välkommen in om du har frågor, eller till exempel kika på papper.

 

Fråga oss

Skriv din fråga nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!
Vill du hellre ringa så når du oss på 018-781 81 00.

Obligatoriskt