Vad innebär en svanenmärkt trycksak?

För att få sätta svanenmärket på din trycksak så krävs det att trycksaken uppfyller ett par kriterier. Självklart så måste trycksaken tryckas på ett svanenmärkt tryckeri, läs gärna mer om vår svanenmärkning och vårt miljötänk. Men för själva trycksaken så gäller detta:

  • Papper – Minst 90% av trycksakens totala vikt ska bestå av kontrollerat eller svanenmärkt papper. EU Ecolabel-märkt papper kan användas om det finns dokumentation som visar att pappret även uppfyller Svanens krav för kontrollerat papper. För böcker, mappar, pärmar, block, häften och blanketter är kravet 80%. Vill du ha svanenmärket på din trycksak så behöver du dock inte hålla koll på detta, det gör vi åt dig.
  • PVC – Trycksaken får inte innehålla PVC.
  • Parfym – Parfym/doft får inte tillsättas själva trycksaken. Kravet omfattar dock inte förpackade produktprover som bifogas, eller avtagbara skrapprover.

Miljötänket på Kph

Vi tänker mycket på miljön på Kph och strävar alltid att erbjuda det bästa alternativet ur miljösynpunkt. Pappersguiden har en bra guide för vad du bör tänka på när du ska utforma dina trycksaker.

Effektiva, relevanta och uppdaterade trycksaker

För att hålla dina trycksaker aktuella, så tryck inte fler än du behöver. Även om styckpriset blir billigare om man trycker upp stora upplagor så är det kostsamt mot både miljö och plånbok att slänga stora volymer. Tryck istället upp vid behov! Då har du dessutom alltid aktuella och uppdaterade trycksaker och slipper dela med dig av gammalt material för att det var det som trycktes upp. Kör helt enkelt ”print on demand”! Med våra effektiva digitala tryckpressar så är det inget stort jobb att starta upp ett nytt jobb och leveransen är snabb.

Frågor på detta?

Kontakta oss! Vi har funnits i branschen i över 50 år. Vi kan det här.

Fråga oss

Skriv din fråga nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!
Vill du hellre ringa så når du oss på 018-781 81 00.

Obligatoriskt