Billigare trycksaker – så ordnar du det!

Ibland vill eller måste man hålla företagskostnaderna nere. Har din organisation en begränsad budget för trycksaker? Ta då till tipsen nedan för att få till en billigare trycksak!

Använd standardformaten

Använder du dig av standardformat (A-formaten) utnyttjar du tryckarket optimalt och minskar pappersspillet. Därmed får du ut mer av varje papper du betalar för.

Billiga trycksaker med svartvitt tryck och färgat papper

Tryck i gråskala är betydligt billigare än tryck i färg. Ett effektivt sätt att piffa en trycksak som trycks i gråskala är att använda ett färgat papper.

Svartvit inlaga och fyrfärg på omslaget gör också en billigare trycksak

Har man en broschyr eller folder kan man välja att trycka inlagan i gråskala och enbart ha fyrfärg på omslaget. Det gör inte att första intrycket av foldern försämras.

Prislista till SCOTT med fyrfärgsomslag och svartvit inlaga. 

Välja Kph:s huspapper

De papper vi kan köpa in stora volymer kallar vi våra huspapper. De är billigare än när vi måste beställa hem ett specialpapper, men ditt tryckeri i Uppsala har många olika papperstyper i vårt sortiment, som är anpassade för bästa resultat i våra pressar.

Print on demand

Tryck inte fler exemplar än vad du behöver. Även om det är lockande att ta en större upplaga för att styckepriset då blir lägre är det kostsamt, både för plånbok och natur, att slänga upplagor.

Billiga trycksaker med rätt information

Om du ändå måste trycka många exemplar, se till att informationen i trycksaken håller över tid och inte snart kommer bli inaktuell.

Billigaste bindningen är sadelhäft

Av de bindningstyperna vi erbjuder så är sadelhäft den billigaste. Annars beror det på upplagor, storlek och tjocklek om det passar bäst och är billigast med antingen limbundet omslag eller en spiral. 

Tänk igenom: behövs bindning?

Kanske räcker det med en fyrsidig eller någon typ av falsning (vi gör 6-sid och 8-sid falsningar med). Kanske kan man krympa informationen så att den får plats på färre sidor.

Skapa en tryckfärdig pdf 

Lämnar du in en tryckfärdig pdf (med utfall och skärmarkeringar) sparar du in på eventuella originalkostnader och får därigenom en billigare trycksak.

Håll koll på vikten

Ska din trycksak skickas med posten? Håll koll på vikten så att den inte överstiger gränserna för portot. Kanske kan man välja ett tunnare papper och komma under en viss portogräns?

Är du osäker på vad som kan göras för att få din trycksak lite billigare? Fråga oss på Kph! Vi kommer gärna med förslag för att du ska få en så effektiv och prisvärd produkt som möjligt!

Fråga oss

Skriv din fråga nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!
Vill du hellre ringa så når du oss på 018-781 81 00.

Obligatoriskt