Svanenmärkta foldrar i både små och stora upplagor

Foldrar

Folder

En folder är ett blad som viks en eller flera gånger. Det mest vanliga är ett A4 som viks på mitten till en A5-folder, men det finns många olika format och vikningar, såsom dragspel eller altarskåp. Är du osäker på vad som passar dig hjälper vi dig gärna att trycka en folder som passar dina behov! En tryckt folder ska vara lättöverskådlig där det är lätt att få fram information och är därför perfekt för kortare presentationer, menyer, inbjudningskort och dylikt.

Vad är skillnaden mellan folder och flyer?

En av de största skillnaderna mellan folders och flyers med tryck är antalet sidor. Inom tryckbranschen kan flyers ha maximalt två sidor. Allt som har mer sidor än så klassifiveras i regel som en folder eller broschyr beroende på antalet sidor. En annan skillnad mellan en tryckt folder och en tryckt flyer är falsningen, vilket är en grafisk term som handlar om vikningen av en trycksak. Flyers har i regel ingen falsning, medan folders alltid har det.

Original

Behöver du hjälp med layout eller att skapa ett tryckfärdigt material har vi en originalavdelning som kan hjälpa dig ta fram ett förslag på hur din folder kan se ut eller att guida dig till hur du gör en tryckfärdig pdf på bästa vis. Det kan du även läsa mer om under Filer & Original under menyn högst upp på sidan.

Olika falsningar och format

Man behöver inte alltid tänka att en tryckt folder ska vara vikt på mitten. Man kan göra olika former på en folder med hjälp av bland annat dragspelsfalsning, eller andra typer av falsningar på olika format. Foldern i filmen är en 8-sidig A5 med dragspelsfalsning.

QR-kod

Vi kan hjälpa dig att ta fram en QR-kod till din tryckta folder, så att mottagaren lätt kan scanna av den och få tag på relevant information.

Print on demand

Miljön är viktig för oss, därför förespråkar vi print on demand i så stor utsträckning som det bara går. Beställ inte mer än du behöver! Vi trycker hellre upp fler foldrar när du har ett behov av det. Utöver fördelen med att vi spar på miljön så kommer du alltid ha aktuella trycksaker.

Svanenmärkt folder

Vi på ditt tryckeri i Uppsala är stolta över vår svanenmärkning.  Trycker du hos oss på Kph kan också din folder eller dina andra trycksaker få den gröna svanen. Läs gärna mer om vad som krävs för att bli ett svanenmärkt tryckeri.

Trycksaker kan produceras i många olika format och varianter. Här på vår hemsida får du se en del av det vi erbjuder. Hittar du inte exakt det du söker? Kontakta oss så hittar vi en lösning för dig!

Har det hänt något?

Verka utan att synas – är det en bra affärsstrategi?
Vi hjälper företag och organisationer med profileringen, kampanjerna och mötena. Alla ska kunna dela med sig av vad som händer och vad som erbjuds – vara utåtriktade.

Kph har Uppsalas snabbaste trycksaker.
Vi har funnits i över 50 år, har 1500 kunder och fler än 6700 uppdrag per år. Vi tror att du har en massa bra idéer – vi vill ge dig enkla och snabba vägar för att förädla och pröva dem. Se oss som en förlängning av din marknads- eller kommunikationsavdelning.

Kph är ett svanenmärkt tryckeri och samarbetar i rikstäckande Intercopy.

     

Aktiva kunder

1 500

Uppdrag per år

6 700

Tryckportaler

60

År i branschen

52

Vad har du på gång?

Kom igång idag!