Variabeldata

Variabeldata är information som byts ut på varje ex av trycksaken, oftast är det ett nummer eller en adress. Men man kan använda variabeldata till så mycket mer! Till exempel personifierade trycksaker och direktreklam.

Allt som behövs egentligen är en excelfil för att kunna göra variabeldata. Har du inget färdigt material så kan vi hjälpa dig att ta fram original. Inga problem!

Hur används variabeldata?

Till störst del så är det för att adressera utskick och att numrera till exempel biljetter eller enkäter. Till säsongen 2017 så gjorde vi Sirius fotbolls 50/50-biljetter med nummer som säljs på hemmamatcherna.

20170410_084824196_iOS

Personliga trycksaker

Visst är det väl lite roligare att få en trycksak som är personlig än ett som väldigt tydligt är ett opersonligt massutskick? En så enkel sak som att skriva ut namnet på mottagaren gör väldigt mycket för helhetsintrycket. Men det är inte bara text som kan vara variabel, utan man kan även ha variabla bilder.

Streckkoder och QR-koder

Som vi nämnt tidigare så är det fler saker som kan vara variabla, tex kan vi lägga in variabla streckkoder eller personliga QR-koder. Att ha en variabel streckkod eller QR-kod på en biljett underlättar incheckningen vid event eller liknande.

Distribution

Självklart ser vi till att din adresserade trycksak skickas ut direkt till mottagarna. Vill du läsa mer om vår distribution så kan du klicka på rubriken Distribution i menyn till höger. Där står det mesta som kan vara bra att veta. Annars är det bara att slå oss en signal så berättar vi mer. Miljön är viktig för oss, så vi försöker alltid hitta det mest miljövänliga alternativet. Läs gärna mer om vårt miljötänk under rubriken svanenmärkt högst upp på sidan.

Vill du veta mer?

Vi har stor erfarenhet av variabeldata, men det kan vara svårt att sammanfatta allt i en text utan att den blir för lång. Om du undrar över något så är det bara att kontakta oss!

Relaterat material

DOX projektportal

DOX är ett av marknadens bästa, internetbaserade projektportaler som är plattformsoberoende. DOX låter dess användare dra nytta av en rad…

Läs mer

Trycksaksarkiv

Eftersom vi trycker att det är en bra idé med print on demand, dvs att du inte trycker mer än…

Läs mer

Original & Layout

Behöver du hjälp med original till en trycksak så har vi en erfaren prepressavdelning här på Kph som gärna hjälper…

Läs mer

Lagerhållning

Är du i behov av lagerhållning för vissa produkter så kan vi stå till tjänst med det. När du gör…

Läs mer

Distribution

Vi har stor erfarenhet av distribution och ser till att dina trycksaker levereras på bästa möjliga vis. Vi har koll…

Läs mer

Tryckportalen

Tryckportalen heter vårat verktyg för web to print. Där kan du lätt göra beställningar med några få klick och få…

Läs mer

Print on demand

Men Print on demand så menas det att du trycker bara precis den upplagan du behöver, och tar det slut…

Läs mer

Crossmedia

Crossmedia är som gjort för alla typer av inbjudningar, events, nyhetsbrev, erbjudanden, löpande informationsbrev, roliga kampanjer, kundundersökningar och kundvård. Det…

Läs mer
KPH - Sidebar misc

Det ska vara enkelt att beställa trycksaker. Hos oss tar det bara ett par klick!

Gå till Tryckportalen