Nu, när vi äntligen kan ses igen!

(och kanske också behöver synas igen)

Kph har ny och modern anläggning

Välkommen till en ny plats för kommunikation, kreativitet och trycksaker. Kph flyttar till Palmbladsgatan 7 nu under juni och juli månad. Det är 830 kvadratmeter i två plan och ytan är som gjord för oss, för en bredare och mer effektiv produktion. Rum för nya medarbetare, nya kunder och massor av nya idéer. Hoppas vi får ses snart runt produkter, papper, budskap, form och smarta systemlösningar. Det är viktigt att det finns möjlighet att titta och klämma på affischer, böcker, broschyrer, visitkort, inbjudningar, utbildningsmaterial och mycket mer.

Så här kan det komma att se ut.

Vi välkomnar Oleksandr till Kph

Den 29 mars kom Oleksandr med sin fru till Uppsala. De kom från staden Tjernihiv, i norra Ukraina, och tog sig via Belarus och senare via Polen till Sverige. Oleksandr har lång och djup erfarenhet från en mängd grafiska företag i Kiev med omnejd. Han har precis den typ av kompetens, inom prepress och digital produktion, som vi letar efter. Oleksandr började på Kph den 15 juni.

Ny projektledare och digital affärsutvecklare

Vi bygger fler tryckportaler och webb-lösningar än någonsin där vi hjälper företag och organisationer att bygga smarta system för att effektivt kunna hantera och dela på ett kommunikationsflöde. Därför är från maj Pinyo H. Kaluna på plats för projektledning och digital affärsutveckling. För flera av portal-kunderna hanterar vi även försäljning, lager, packning och distribution av både trycksaker och andra saker.

Välkommen Christoffer

Vi vill vara en partner även när det kommer till marknadsaktiviteter, när det ska göras en kampanj, en konferens eller vid deltagande i en mässa. När det ska sättas ett budskap och ges en form. Christoffer Järn anslöt till Kph i februari och arbetar med grafisk form, prepress och även tillsammans med Pinyo för att skräddarsy och utveckla effektiva webblösningar.

Rykande färskt

Affischer för Uppsala Stadsteater.

Affischer för Uppsala Universitet.

Medlemstidning för Sirius Fotboll.

Tryckportal ger nya möjligheter

För Diabetesförbundet har Tryckportalen inte bara betytt ett smidigt sätt att erbjuda medlemmar en central plats för både kommunikation- och utbildningsmaterial utan också möjligheten till lagerhållning och distribution av produkter så som dextrosol och nallebjörnar.
Vi på Kph är mycket stolta över att ha en sådan fin organisation som Svenska Diabetesförbundet som kund.


    Warning: foreach() argument must be of type array|object, bool given in /home/kphprin1/public_html/wp-content/plugins/ww-platform/functions/content.php on line 639

Hjärnan läserbäst på papper

Hur för du över kunskap? Nyligen kom boken ”Stolen Focus” av Johann Hari ut och ställer intressanta frågor om hur distraktioner styr vårt närvarande och vår möjlighet till fokus.
När det gäller kunskapsbärare finns mycket forskning som talar för pappret i jämförelse med många digitala medier. Det fysiska i materialet, det taktila, bläddrandet, överskådligheten som hjälper oss vara i koncentration och med att komma ihåg. Ökar också vår förmåga att läsa mellan raderna. Detta, både boken och kognitionsforskningen, vill vi tala mer om i höst.

Håll utkik efter inbjudan till lunchseminarium i höst.

Hållbarhet

Hur kan vi tillsammans tänka runt hållbarhet?
En enkel väg till att minska energiförbrukning är att bara producera de antal som behövs just nu för att enkelt kunna beställa nya. Kph är ett svanenmärkt tryckeri. Vad betyder det? Hur kan vi, företag och organisationer göra hållbara val när det gäller produkter men även i våra beställningar Vad är viktigt att tänka på och hur kan vi förändra systematiken?

Håll utkik efter inbjudan till lunchseminarium i höst.

Hur görs en bok idag?

Hur görs böcker idag när kraven ökar på mindre upplagor, ökad flexibilitet och kortare leveranstider? Hur säkerställer författare och bokproducenter att inte startkostnaden är för hög och startsträckan för lång? Ett svar är att böckerna görs av Kph. Senaste året har vi exempelvis gjort 333 olika avhandlingar åt Uppsala universitet.
Vi har även flera projekt där vi står för lagerhållning, orderhantering och distribution av böcker.

För nya kunden VY Flygbussarna
gör vi bok av hållbarhetsrapporter.

För nya kunden Astara gör vi
garanti och serviceböcker.
Alfa Romeo, Fiat och Jeep

Uppsala_Nybron_600

Smakprov

Vad är Uppsala gjort av?
Kph gör en egen målarbok med ”Uppsalaprofiler”. Med det menar vi platser eller företeelser som på olika sätt, i historisk tid och i nutid, ger orten dess profil och formar dess själ. Det finns flera syften för oss. Dels vill vi väcka lust till skapande, dels vill vi hylla Uppsala, inspirera till utforskande och även berätta om oss själva. Målarboken kommer att innehålla 20 illustrationer där alla inbjuds att färglägga och kreera. Boken kommer, i en första upplaga, att börja distribueras i höst. Varje illustration följs av en kortare text samt en QR-kod. Koderna i boken gör det möjligt att koppla bilden och illustrationen till en vägbeskrivning, webbtjänster, en aktuell kampanj eller ett erbjudande. Bakom bilderna står illustratören Patrik Berg. Platserna kommer vara fysiska platser som Anatomiska teatern och Domkyrkan men det kommer också vara scener från exempelvis forsränningen samt företag och institutioner som
Bror Hjorths hus.
Välkommen att prova på kärleksmötet vid Nybron.
Det blir en händelserik höst. Vi på Kph önskar dig en trevlig sommar och hoppas på en lagom blandning av aktivitet, lugn och ro.

Illustratören Patrik Berg

Vi vill verkligen ses och prata kommunikation och effektivitet.
Förutom våra projektledare finns:
Sanna, Timo, Carina, Per, Dimitri, Pinyo, Olexandr, Christoffer, Maria, Micke, Theo, Peter, Mats och Lena här på Kph.

Vi har funnits i över 50 år, har 1500 aktiva kunder och fler än 6700 uppdrag per år. Se oss som en förlängning av din marknads- eller kommunikationsavdelning.

Fråga oss

Skriv din fråga nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!
Vill du hellre ringa så når du oss på 018-781 81 00.

Obligatoriskt