Original & Kvalité

Är du osäker på hur du bäst levererar dina original till oss så kommer här en hel del råd, för att du ska få bästa möjliga slutresultat från oss utifrån det digitala materialet du levererar. En checklista för vad du ska tänka på när du jobbar i Adobesprodukter och hur du ställer in dina Adobe-program med Kph’s förinställningar hittar du i menyn till höger.

Certifierad Grafisk Produktion

Vi arbetar mycket med vår kvalitetscertifiering. Det innebär att arbetsflödet effektiviseras och standardiseras enligt ISO-standard från prepress-till-tryck. Projektet innebär framställning av kvalitetshandbok som ska ligga till grund för certifiering enligt CGP (Certifierad Grafisk Produktion). Du kan läsa mer om det >>här<<.
Produktionen av alla trycksaker sker i ett kalibrerat och kvalitetssäkrat arbetsflöde. Våra färgprofiler är optimerade för valt papper och produktionsmetod. I produktionsprocessen kontrolleras och optimeras din PDF-fil på samma sätt varje gång vilket ger oss ett tryggt och säkert arbetsflöde.

Ditt original är viktigt

För att vi ska kunna garantera bästa möjliga kvalitet och funktionalitet behöver den PDF-fil du skickar vara av versionen PDF/X-4, med CMYK i ICC profilen Fogra 39 och RGB Adobe RGB 1998. På så vis är alla inställningar gällande bilder, färger och typsnitt korrekta från start oavsett vilket program du jobbat i.

Har man någon av Adobe’s produkter installerat finns i regel dessa redan på datorn och kan på så vis lätt konfigureras direkt i programmet man använder. Saknas dessa av någon anledning finns de att ladda ner här nedan:

– ICC profil för RGB: Adobe RGB 1998
– ICC profil för CMYK: Coated Fogra 39
– Färginställningar: Använd standarden ”Prepress (Europa) 3”

Inställningar för dina program behövs oftast bara göras en gång och är lätt sätt att säkerställa bästa möjliga original för tryck. Är du osäker på hur du gör finns en steg för steg guide att se Här.

Vi rekommenderar även att följa vår checklista (se menyn till höger) för skapande av original i Adobe’s produkter.

Arbetar du i Office?

För att kunna skapa en så bra pdf som möjligt från office-paketet så behöver du ha Acrobat Pro installerat. Har du inte det så ser vi gärna att du spar en pdf och skickar över både pdf och original-dokumentet till oss. I samarbete med våra kunder ser vi till att vi får fram bästa möjliga tryckresultat.

Arbetar du med Adobes produkter?

Arbetar du med Adobes produkter är det viktigt att du sparar dina PDF-filer som PDF/X-4 med korrekta ICC profiler. På så vis får ditt original rätt förutsättningar i vårt kvalitetsflöde och vidare produktion.

Undrar du över något?

Vår originalavdelning står alltid till din tjänst, vi hjälper dig så ditt slutresultat ska bli som du tänkt dig. Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss.